Marieke Claessen

adviseur - orthopedagoog

We kunnen niet van alle kinderen sterren maken… maar we kunnen ze wel op hun eigen wijze laten schitteren.

Juffrouw voor de klas, dat is wat ik als kind altijd al wilde worden. Dat ik nu adviseur leerlingenondersteuning ben geworden, ligt eigenlijk wel in het verlengde. Iets betekenen voor anderen en kinderen en volwassenen in hun kracht zetten, dat is wat ik wil. Dit sluit naadloos aan bij het HGPD-denken en de visie erachter.

Na de middelbare school ben ik pedagogische wetenschappen gaan studeren met als afstudeervariant leren en ontwikkeling. Tijdens mijn stage bij BCO Onderwijsadvies kwam ik al vroeg in aanraking met HGPD en de visie hierachter sloot goed aan bij mijn eigen kijk op onderwijs. Vanuit de stage kreeg ik een baan aangeboden bij BCO, maar de vraag bleef bij mij knagen… hoe is het nu om zelf voor de klas te staan? Dit was voor mij nog de aanleiding om naast het werken bij BCO de PABO te volgen, zodat ik ook uit eigen ervaring kon meepraten met leerkrachten.

Inmiddels werk ik al ruim 10 jaar als orthopedagoog/adviseur leerlingondersteuning en zijn mijn werkzaamheden zeer divers, van het voeren van HGPD-consultaties en diagnostiek op reguliere basisscholen, maar ook groepsonderzoeken dyslexie en het ontwikkelen en opstellen van ontwikkelingsperspectief. Daarnaast ben ik gecertificeerd als Cito-trainer en kan ik samen met schoolbesturen en/of scholen de kwaliteit van het onderwijs in kaart brengen, met als doel om uiteindelijk weer het maximale uit het onderwijs en ieder kind te halen, zodat alle kinderen op hun eigen manier zullen schitteren in het onderwijs

Dit zijn mijn aandachtsgebieden: