Wat me aanspreekt in het werk in het onderwijs, is de kracht van samenwerken. Samen met de leerling, ouders en school werken aan ontwikkeling.

Geweldig vind ik het om te zien wanneer een kind, ouder of leerkracht ontdekt dat de eigen inzet zorgt voor vooruitgang en zij de motivatie krijgen om door te gaan. Ik vind het fijn dat ik aan dit proces een bijdrage kan leveren. De leerling in zijn/haar kracht zetten; dat vind ik belangrijk en typeert mijn manier van werken.

Binnen BCO Onderwijsadvies ben ik werkzaam als orthopedagoog en behandelaar dyslexie. Ik behandel leerlingen met ernstige enkelvoudige dyslexie en geef advies aan ouders en leerkrachten. Ik zie het als uitdaging om leerlingen eigenaar te laten worden van hun leerproces en hen te leren omgaan met dyslexie. Oplossingsgerichte gesprekken voeren en samen haalbare doelen stellen vormen hiervoor voor mij de basis.

Ik heb de opleiding Pedagogiek succesvol afgerond en ben daarna Orthopedagogiek gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Een aantal jaren heb ik gewerkt als pedagogisch begeleider. Daarnaast heb ik bij BCO ervaring opgedaan in de leerlingenzorg als stagiaire leerlingadviseur. Door deze leerzame stage is mijn interesse voor het onderwijs verder gegroeid.

Dit zijn mijn aandachtsgebieden:

  • Onderwijsondersteuning zieke leerlingen
  • Leerlingondersteuning
  • Dyslexie
  • Basisonderwijs
  • Voortgezet onderwijs