Fenna van den Eerenbeemt

behandelaar dyslexie - orthopedagoog

Door te investeren in persoonlijke aandacht voor het kind, wil ik samen met het kind het hoogst haalbare bereiken.

Dagelijks streef ik ernaar een leeromgeving te creëren waarin kinderen zich durven te ontwikkelen. Ik geloof dat ieder kind graag vooruit wil. Door kinderen in te laten zien dat ze veel talenten in zich hebben wens ik hun zelfvertrouwen te vergroten.

Met veel plezier en enthousiasme ben ik werkzaam als dyslexiebehandelaar bij BCO en zie ik kinderen dagelijks sprongen maken. Graag wil ik dat het kind leert iedere vooruitgang op alle gebieden, groot of klein, te waarderen. Het geeft mij veel voldoening om te zien dat het kind zelf ervaart dat het beter kan lezen en spellen.

Na mijn afstuderen als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit was ik actief als studiebegeleider en NT2-docent. Als studiebegeleider leerde ik veel over de grote invloed van motivatie op schoolprestaties. Als NT2-docent gaf ik individuele begeleiding aan met name vluchtelingkinderen. Zij waren van verschillende leeftijden en niveaus. Hun worsteling met de Nederlandse taal was een terugkerend probleem, dat heeft mijn fascinatie voor taal zeker doen groeien. Mijn interesse in taal en mijn passie voor de individuele begeleiding van leerlingen maken dat ik me helemaal op mijn plek voel als dyslexiebehandelaar.

Dit zijn mijn aandachtsgebieden: