Mijn missie in het onderwijs is leerlingen helpen met datgene waar ze tegen aanlopen.

Wanneer kinderen zich op hun gemak voelen, kunnen ze het beste werken. Het belangrijkste is dat kinderen het niet veel te moeilijk vinden, maar wel uitdagend genoeg. Ik haal veel voldoening uit elk stapje dat een leerling maakt.

Op dit moment geef ik dyslexiebehandelingen aan leerlingen van het basisonderwijs. Het is mooi om te zien hoe kinderen in een periode kunnen groeien, zowel didactisch als persoonlijk. Je ziet soms hun zelfvertrouwen en hun leesplezier toenemen. Ieder kind is anders en het is fijn dat je in een een-op-een situatie daar aandacht aan kunt besteden. Sommige kinderen weten vanaf het begin wat ze moeilijk vinden, andere kinderen hebben daar meer tijd voor nodig.

Tijdens mijn studie Orthopedagogiek heb ik stage gelopen op een school in het SBO. Na mijn studie heb ik vooral als onderzoeksassistente gewerkt. Ik heb meegeholpen bij de data-verzameling van verschillende onderzoeken. Het leukste vond ik het individuele contact met de leerlingen. Vandaar dat het een logische stap was om leerlingen te gaan begeleiden met hun leerproblemen.

Dit zijn mijn aandachtsgebieden:

  • Dyslexie
  • Basisonderwijs
  • Dyslexie