Met je belemmering je dromen laten uitkomen.

Onderwijs helpt kinderen en jongeren hun dromen te realiseren. Samen met school verken ik de mogelijkheden om de zieke leerling thuis en in het ziekenhuis bij het onderwijs te blijven betrekken. Diezelfde uitdaging zoek ik ook voor dyslectische leerlingen in het VO. De inzet van ICT is zowel bij de zieke leerling als bij de dyslectische leerling onmisbaar.

Binnen BCO Onderwijsadvies heb ik me gespecialiseerd in het individuele contact met de leerling en de leraar. Wat werkt bouwen we samen verder uit. Zo ontstaat er een band die essentieel is in de verdere ontwikkeling van de leerling. Als ik dan bij een examenfeest de leerlingen die ik begeleid heb zie stralen, is het voor mij ook een feest.

Mijn ouders stimuleerden me om 'iets in het onderwijs te doen'. Aangezien sport mijn passie was, koos ik voor de studie Docent Lichamelijke Opvoeding en Sport aan de KU Leuven. Ik kreeg een baan als docent lichamelijke opvoeding, volgde mijn man van Belgie naar Nederland en kreeg een baan bij de Onderwijsbegeleidingsdienst waar ik vele jaren als psychologisch assistent heb gewerkt. ICT boeide me al heel vroeg. Cursussen, bestuurswerk en het benutten van kansen binnen BCO hebben me gebracht waar ik nu ben. Het verleggen van grenzen heeft wellicht een belangrijke rol gespeeld in wat ik nu doe en ben.

Dit zijn mijn aandachtsgebieden:

  • Onderwijsondersteuning zieke leerlingen
  • Passend onderwijs
  • Basisonderwijs
  • Voortgezet onderwijs