"Ik sla snel de bladzijde om en begin weer bovenaan met lezen. Mijn ogen schieten van links naar rechts, steeds een regeltje lager. Mijn hand gaat al vanzelf naar de punt van de bladzijde en zodra het laatste woord in mijn hoofd is aangekomen, slaat mijn hand snel de bladzijde om. Wat is dit spannend zeg! Hoe zal dit verhaal aflopen?"

Hoi allemaal, mijn naam is Anoek Dirks en zoals jullie kunnen zien is lezen een passie van mij. Dit werd al snel duidelijk toen mijn moeder me in groep twee aan het voorlezen was en erachter kwam dat dit helemaal niet meer nodig was, ik kon zelf blijkbaar al lezen. De rest van groep 2 werd overgeslagen en vanaf groep 3 verslond ik het ene boek na het andere. En wat een genot, om rond te dwalen in al die verschillende werelden. Maar wat nu als dit allemaal niet zo makkelijk gegaan was? Wat nu als die woorden helemaal niet zo snel in mijn hoofd binnenkwamen? Had ik het dan nog wel leuk gevonden? Ik denk het niet... Een stapel vol mooie avonturen zou dan opeens een onmogelijke uitdaging zijn geworden.

En dit is dan nog maar één van de vele uitdagingen waar kinderen met dyslexie mee te maken krijgen..

Toen ik na mijn studie Kinder- en Jeugdpsychologie aan de Universiteit van Tilburg op zoek was naar een baan als psycholoog, was er één vacature die er voor mij meteen uitsprong: een baan als dyslexiebehandelaar. Hoe mooi zou het zijn als ik deze kinderen toch net een beetje verder kan helpen, zodat ook zij van die mooie avonturen kunnen gaan genieten. Samen de obstakels van dyslexie bestrijden en na een jaar weer vol vertrouwen de wereld (en de vele mooie werelden tussen de kaft) in gaan.

Binnen BCO Onderwijsadvies behandel ik nu vol enthousiasme kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie (EED). Naast het leren begrijpen van de dyslexie, werken we tijdens de wekelijkse behandeling aan het spellen en lezen. En dit natuurlijk met een zelfgekozen, super spannend boek uit de kast van het kind.

Dit zijn mijn aandachtsgebieden: