Annemieke Vercoulen

adviseur

Ik geloof in het kunnen van álle kinderen.

Kinderen helpen, die vastlopen in het leerproces en/of op het gebied van gedrag, dat is mijn grootste uitdaging. Kinderen waarvan gezegd wordt dat ‘ze het toch niet kunnen’ bestaan niet. Ik geloof in het kunnen van álle kinderen en help ze op weg om weer in zichzelf te geloven.

Binnen BCO Onderwijsadvies ben ik als orthopedagoog betrokken bij diagnostiek en behandeling van kinderen met ernstige (enkelvoudige) dyslexie. Daarnaast werk ik als projectleider binnen dit project. Verder houd ik me bezig met een evidence-based programma op het gebied van preventie van leesproblemen. Een ander onderdeel van mijn werk is diagnostiek en advisering omtrent leer- en gedragsproblematiek. Binnen deze functies kan ik mijn passie voor talen en beleid combineren.

Vanuit persoonlijke ervaring wist ik al vroeg dat ik de studie pedagogische wetenschappen aan de universiteit in Nijmegen wilde gaan doen. Mijn stage binnen het cluster II, kinderen met spraak-taalproblemen en andere communicatieproblemen, bevestigde dit. Van dichtbij heb ik gezien dat als je gelooft in een kind en dit laat zien, de begeleiding al voor meer dan de helft geslaagd is.