Alissia Linssen

behandelaar dyslexie

Ik raak anderen in mijn werk door met aandacht en geduld kinderen te helpen groeien op hun eigen tempo.

Van jongs af aan heb ik altijd gezegd te willen gaan werken met kinderen. Mijn eerste baan was dan ook als medetrainer bij de peutertennisles van de plaatselijke sportclub. Ook hielp ik daar mee met vakantie-activiteiten voor kinderen en pubers waarin sport en spel centraal stonden. Tijdens mijn studie heb ik altijd in de kinderopvang gewerkt, wat voor mij nog meer bevestigde dat werken met kinderen erg goed bij mij past.

Binnen BCO Onderwijsadvies werk ik als dyslexiebehandelaar en behandel ik wekelijks kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie op hun eigen school. Tijdens de behandelingen zijn we voornamelijk bezig met spellen en lezen. Daarnaast besteden we ook aandacht aan psycho-eductie, wat inhoudt dat ik met de kinderen bespreek wat dyslexie is en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Het meest belangrijke in een behandeling is echter de band met het kind. Een fijne band creëren doe ik onder andere door kinderen complimenten te geven en veel geduld te hebben. Hierdoor merk ik dat het zelfvertrouwen toeneemt bij de leerling. Daarnaast is een goede afstemming tussen ouders, leerkracht(en) en mij essentieel om de behandeling te laten slagen. 

Ik raak anderen in mijn werk door met aandacht en geduld kinderen te helpen groeien op hun eigen tempo. Een glimlach van een kind bij het goed schrijven van geoefende woorden, het plezier hervinden in het lezen of een kind dat zegt hoe fijn hij/zij de behandeling vindt zijn de meest waardevolle momenten in mijn werk. 

ik heb de opleiding Toegepaste Psychologie afgerond waarin in veel heb geleerd over trainingen geven, coachen en diagnostiek. Daarna heb ik me verder verdiept in kinderen en jongeren door middel van de masteropleiding Kinder- en Jeugdpsychologie aan de universiteit van Tilburg. Tijdens mijn masterstage op een middelbare school, heb ik ervaren dat ik erg veel werkplezier haal uit het begeleiden van jongeren en het uitvoeren van diagnostisch onderzoek. Dat ik deze werkzaamheden nu toe kan passen bij BCO Onderwijsadvies met basisschoolkinderen vind ik dan ook geweldig.

Dit zijn mijn aandachtsgebieden:

  • Dyslexie
  • Basisonderwijs